Consilierii municipali ai PNL au susţinut astăzi obişnuita conferinţă de presă lunară pe care o organizează înainte şedinţei CL Craiova. Flavius Sirop, unul dintre cei şase înscrişi în cursa internă pentru a fi desemnat candidatul partidului la Primăria Craiova, a ţinut să precizeze că va vota proiectul privind achiziţionarea a 40 de autobuze printr-un împrumut de la BERD de 15 milioane de euro, deoarece este bun pentru oraş. Totuşi, el a remarcat că iniţial autorităţile calculaseră să cumpere doar 30 de autobuze, dar au ajuns la cifra actuală în urma observaţiilor făcute de reprezentanţii BERD. “Voiau cumva să le ia mai scumpe? Vom fi cu ochii pe acest contract de achiziţie publică”, a subliniat Sirop. Consilierul a adus aminte şi de avaria de la CEO care a lăsat Craiova fără căldură timp de două zile, spunând că este nevoie de investiţii serioase în acest domeniu: retehnologizare, investiţii în infrastructura de transport a agentului termic, dar şi distribuţia pe orizontală şi contorizarea separată a consumurilor de energie termică, combinată cu izolarea termică a blocurilor de locuinţe, cu ajutorul fondurilor UE.

La rândul său, consilierul Doru Câplea a acuzat administraţia  PSD că oferă indemnizaţii de zeci de mii de euro sinecuriştilor de partid la Compania de Apă Oltenia (CAO) în timp ce a reintrodus taxarea craiovenilor pentru apa de ploaie. “Aproape 3.000 lei/lună pentru că se duc la o şedinţă şi ridică mâna. Sunt zeci de mii de euro anual ,, sume halucinante”, a spus Câplea.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.