12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReţeta zilei: Pui aromat cu unt

Reţeta zilei: Pui aromat cu unt

INGREDIENTE

un pui mare, 250 ml vin alb, 250 g unt, 5 frunze usturoi verde, rozmarin, 5 frunze ceapa verde, sare piper, 1/2 kg cartofi

MOD DE PREPARARE:
  1. Se mixeaza untul care trebuie sa fie la temperatura camerei, pana devine spumos. Se adauga frunze de ceapa, usturoi pisat, sare, piper si rozmarin macinate fin, apoi se omogenizeaza compozitia.
  2. Se unge puiul cu compozitia de unt atat la interior, cat si la exterior, si se imbraca tot puiul in compozitia de unt. Se da la rece 2-3 ore.
  3. Se pune in tava un borcan in care se toarna vinul si se pun cateva ace de rozmarin. Se adauga si cartofii curatati si taiati felii in tava. Se pune puiul pe borcan astfel incat sa fie cat mai stabil, sa nu se rastoarne in cuptor. Se lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ o ora si jumatate, pana se rumeneste.

Sursa: retetepractice.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS