Acasă Actualitate "RAIL ACTION DAY – 24 BLUE"- operaţiune internaţională pă căile ferate

„RAIL ACTION DAY – 24 BLUE”- operaţiune internaţională pă căile ferate

-

Poliția Română a participat la cea de-a XVI-a acțiune internațională RAILPOL, denumită ,,RAIL ACTION DAY – 24 BLUE”, organizată simultan în Europa, pentru siguranța transporturilor feroviare.

Statele RAILPOL participante au desfăşurat,în zilele de 22 şi 23 noiembrie, controale în staţii şi pe trenurile de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare.

La acţiune au participat peste 400 de poliţişti de la transporturi. Pe parcursul a 24 de ore, la nivel național, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi — Inspectoratul General al Poliției Române, au fost efectuate controale în 270 de stații CF şi în 346 de trenuri de persoane şi 54 de trenuri de marfă, fiind legitimate peste 900 de persoane.

În cadrul acțiunii au fost verificate 107 centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind confiscate peste 500 de kilograme de deşeuri metalice achiziţionate ilegal. Au fost întocmite dosare penale, în care sunt cercetate 15 persoane, dintre care 4 pentru agresiuni, violențe sau comportament antisocial, 3 pentru distrugeri şi 8 pentru alte genuri de infracţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

REVIEW / Asus ZenBook Duo, laptopul viitorului

Asus ZenBook Duo, laptopul viitorului, este un laptop foarte interesant, care ofera utilizatorului două display-uri, unul tactil, numit ScreenPad™ Plus și unul clasic, cu rezoluție full HD și diagonală de 14 inch.