7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se mai încălzește în weekend

Vremea se mai încălzește în weekend

Meteorologii au anunţat că vremea se va mai încălzi în weekend.
Vineri, vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul ţării valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3…-2 grade în Moldova și 8…9 grade în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. Cerul va fi parțial noros și doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie sau burniță și depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața în zonele joase pe arii restrânse va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

Sâmbătă, vremea se va încălzi ușor, dar cu toate acestea în Moldova va fi în continuare cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.
Temperaturile maxime, pozitive în toată ţara, cu cele mai mici valori tot în Moldova de nord şi cele mai mari tot în vestul ţării: 10 grade la Baia Mare, Timișoara. Se vor semnala ploi slabe pe arii restrânse în vestul, nordul și centrul țării și doar izolat în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineața, local va fi ceață.

Duminică, vremea va continua să se încălzească ușor în cea mai mare parte a țării, astfel încât, în regiunile intracarpatice, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în Modova, la Suceava, Iași și 15 grade. Va ploua în jumătatea de sud-vest a teritoriului și pe arii restrânse în rest. Vântul va avea unele intensificări la munte, în special pe crește. Izolat se va formă polei. În zonele joase de relief, cu precădere din centru, sud și est, mai ales dimineața, vor fi condiții de ceață.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice tot vreme predominant închisă însă doar izolat poate să plouă slab. Există încă condiţii de polei. Maximele sunt normale şi chiar puţîn peste cele normale: 9 grade la Timișoara, 8 la Arad, Cluj și Alba Iulia.
În sud, este în continuare deosebit de rece, la amiază temperatura deabia ajunge la 3-4 grade, cel mult 5 grade la Râmnicu Vâlcea, nu plouă dar nici de prea mult soare nu avem parte.
În Dobrogea, soarele va fi mai prezent decît în ultimele zile, dar este tot rece, 1 grad maximă la Tulcea și 2 la Constanța.
În Moldova, peste zi sunt şanse de soare dar în primele ore va fi destul de multă ceaţă cu depunere de chiciură, poate și burniță și condiții de polei. Este deosebit de rece căci la amiază doar în partea de sud temperatura trece puţîn de zero grade: -3 grade maximă la Suceava, -2 la Iași, -1 la Bacău și 1 grad la Galați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS