12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Iohannis respinge numirea Adinei Florea la DNA

Președintele Iohannis respinge numirea Adinei Florea la DNA

Președintele Iohannis a respins miercuri propunerea ministrului Justiției de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA. De asemenea, șeful statului respinge și celelalte propuneri ale lui Tudorel Toader pentru funcții de conducere din parchetul instanței supreme și DIICOT, scrie Hotnews.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele respinge propunerile înaintate de către ministrul Justiției, întrucât „nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004”.

Astfel, șeful statului respinge numirea Adinei Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, dar și celelalte patru propuneri ale ministrului pentru funcții de conducere la Parchetul instanței supreme și DIICOT.

Propunerile respinse de șeful statului sunt: Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS