Liderii PSD s-au reunit marți seară într-o ședință a Biroului Politic Național al PSD, la care ia parte și premierul Viorica Dăncilă, după refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

La sediul PSD din Kiseleff mai sunt prezenți Niculae Bădălău, noul ministru al Economie, chiar dacă acesta nu este membru al BPN, Olguța Vasilescu, Dragoș Benea, Rodica Nassar, Mihai Fifor și Ionel Arsene, potrivit Mediafax.

Discuțiile liderului PSD, Liviu Dragnea, cu ceilalți social-democrați vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

De asemenea, cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, șeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcție.

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni. Astfel, au fost învestiți în funcție Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educației, Marius-Constantin Budăi – ministrul Muncii și Justiției Sociale, Niculae Bădălău – ministrul Economiei, Valer-Daniel Breaz – ministrul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Petrescu – ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Constantin-Bogdan Matei – ministrul Tineretului și Sportului și Gabriel-Beniamin Leș – ministrul Apărării Naționale.