14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii vor sancţionarea social-democratului Florin Iordache pentru gestul obscen din plenul Parlamentului

Liberalii vor sancţionarea social-democratului Florin Iordache pentru gestul obscen din plenul Parlamentului

Liberalii vor solicita conducerii Camerei sancţionarea social-democratului Florin Iordache pentru gestul obscen din plenul Parlamentului, potrivit unor surse liberale.
Preşedintele partidului, Ludovic Orban, a propus în şedinţa Biroului Executiv al PNL ca liberalii să ceară sancţionarea lui Iordache pentru acest gest cu diminuarea indemnizaţiei de deputat.

Miercurea trecută, deputatul PSD Florin Iordache a făcut un gest obscen către parlamentarii de la USR în plenul forului legislativ. Ulterior, el a declarat că nu a avut un comportament inadecvat în plen. „Vi s-a părut. Eram cu mâinile ridicate, care e problema?”, a afirmat Iordache.

La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să-i prezinte imagini cu momentul despre care a fost întrebat, deputatul a replicat uşor iritat: „V-am răspuns, e un gest normal, am încheiat subiectul”.

Sâmbătă, un număr de şase protestatari #Rezist, între care Mălin Bot şi Marian Ceauşescu, care au vandalizat poarta garajului lui Florin Iordache, lipind mai multe afişe cu diferite mesaje obscene, au fost amendaţi cu câte 300 de lei pentru săvârşirea contravenţiei din Legea 61 (sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice), articolul 2, punctul 14.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, duminică că analizează toate posibilităţile în legătură cu acţiunile pe care le va lua împotriva protestatarilor #Rezist care au lipit, sâmbătă, mesaje obscene pe poarta casei sale, inclusiv depunerea unei plângeri la poliţie.

„Analizez, fără îndoială. Analizez toate posibilităţile. Lucrurile au mers mult prea departe. Nu au nicio legătură cu acţiunile din Parlament cu astfel de purtări în spaţiul public”, a afirmat Florin Iordache întrebat dacă va depune o plângere la poliţie împotriva protestatarilor, potrivit Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS