16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate90 de ani de la prima animaţie Disney cu sonor

90 de ani de la prima animaţie Disney cu sonor

La 18 noiembrie 1928, a avut loc premiera primului film de desene animate cu sonor sincronizat produs de Studiourile Walt Disney, informează Agerpres.

Realizat în alb-negru, scurtmetrajul s-a numit „Steamboat Willie” („Vaporaşul Willie”), a fost regizat de Walt Disney în colaborare cu Ub Iwerks şi a avut un succes neaşteptat de mare. Este considerat şi debutul îndrăgitelor personaje Mickey Mouse şi al prietenei lui, Minnie. Cei doi îşi făcuseră apariţia, în acelaşi an, în „Plane Crazy” şi ”The Gallopin Gaucho”, care, însă, nu fuseseră publicate, potrivit www.loc.gov.

Coloana sonoră a scurtmetrajului „Steamboat Willie” a fost compusă din cântece precum „Steamboat Bill”, popularizat de baritonul American Arthur Collins şi „Turkey in the Straw”, un cântec folk american ale cărui origini se pierd în secolul al XIX-lea. Animaţia s-a vrut o parodie la adresa filmului mut „Steamboat Bill, Jr.”, apărută tot în 1928, cu Buster Keaton în rol principal. În ciuda faptului că „Steambot Willie” este primul film Disney cu sonor, simpaticul şoricel Mickey nu a rostit niciun cuvânt, mulţumindu-se doar cu fluieratul şi fredonatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS