Acasă Actualitate Trupe din şase ţări arabe participă la cele mai ample exerciţii comune...

Trupe din şase ţări arabe participă la cele mai ample exerciţii comune în Egipt

-

Trupe din şase importante ţări arabe au efectuat joi o demonstraţie militară în faţa presei în nordul Egiptului, unde aceste forţe participă la exerciţii comune, informează Agerpres, citând France Presse.

Această demonstraţie a avut loc la baza militară Mohamed Naguib, una dintre cele mai mari din Africa şi Orientul Mijlociu, situată la al-Hammam, lângă Alexandria.

Forţe armate din Egipt, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrein, Kuweit şi Iordania au desfăşurat aici tancuri şi avioane şi au lansat rachete la ţintă în mijlocul deşertului.

De o săptămână până vineri, aceste exerciţii comune, denumite ‘Scutul arab 1’ (‘Shield of Arabs 1’), au demonstrat ‘capacitatea de lucru colectivă a diferitelor forţe’, potrivit unui comunicat al armatei egiptene publicat miercuri.

Acestea sunt ‘exerciţiile arabe cele mai importante în regiune, care contribuie la consolidarea cooperării militare în faţa provocărilor comune ce ameninţă naţiunea arabă’, a indicat şeful Statului Major egiptean, Mohamed Farid, potrivit comunicatului armatei.

Diverse exerciţii, inclusiv de instruire, au fost efectuate pe terenul de antrenament la nivelul forţelor navale, aeriene şi terestre.

Schimburile între responsabili militari au permis abordarea ‘provocărilor cu care se confruntă lumea arabă din punct de vedere militar’, potrivit aceluiaşi text, care nu precizează natura acestor provocări. Dar ‘faza principală’ a acestor exerciţii a fost anunţată miercuri de armata egipteană. Este vorba de ‘infiltrarea într-o casă de terorişti înarmaţi într-o zonă rezidenţială’, conform comunicatului.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a asigurat săptămâna trecută că ţara sa va interveni ‘militar’ în caz de ameninţare a securităţii ţărilor din Golf.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.