Acasă Actualitate Legea offshore a fost promulgată de președintele Iohannis

Legea offshore a fost promulgată de președintele Iohannis

-

Legea offshore a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis. Cel care a anunțat promulgarea acestei legi a fost liderul PSD, Liviu Dragnea, care a spus că „solicitarea opoziţiei de îndreptare a erorii materiale privind o virgulă din proiect nu poate fi acceptată” și că legea poate fi modificată doar printr-un nou proiect legislativ. Ulterior, și Administrația prezidențială a transmis că actul normativ a fost promulgat, scrie Hotnews.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

Cel care a anunțat, de fapt, promulgarea acestei legi a fost liderul PSD, Liviu Dragnea.

”Adevărul e că noi în fiecare zi facem istorie aici, în Parlament. Astăzi s-a discutat o jumătate de oră despre teoria virgulei – dacă cineva doreşte să modifice o lege deja promulgată exisă calea iniţiativei parlamentare, singura cale legală sau constituţională. Biroul Permanent al Camerei nu poate să modifice în şedinţa de Birou Permanent o lege deja promulgată. Noi avem decretul de promulgare pe masă, în Biroul Permanent”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament.

El a spus că legea poate fi modificată doar printr-un nou proiect legislativ: „Cine vrea să modifice legea poate să facă un proiect doar cu o virgulă, trece prin procedurile parlamentare şi se aprobă sau nu”.

Camerei Deputaţilor a votat în 24 octombrie, în calitate de for decizional, legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. Investitorii sunt obligaţi să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România, iar 25% din angajaţi trebuie să fie români.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.