Explozie urmată de un incendiu puternic la uzina de armament din Cugir. Potrivit ISU Alba, o explozie s-a produs într-un tunel subteran de testare și a fost urmată de incendiu.
Potrivit unor surse, se pare că a explodat muniția de încercare a produselor. Din primele informații se pare că există o victimă, o femeie, care a decedat.
Potrivit ISU Alba, Garda Sebeş intervine cu o autospecială şi şapte subofiţeri pentru stingerea unui „incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum la Uzina Mecanică Cugir”. La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD. Au fost cerute forţe în sprijin de la ISU Hunedoara şi ISU Sibiu.
Uzina Mecanică Cugir este companie de stat producătoare de armanent, fiind sub autoritatea Ministerului Economiei.

La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre (12,7 mm, 14,5 mm, 5,56 mm), pistol automat şi semiautomat de calibru 9 mm, accesorii, fiind unic producător de armament de calibru NATO 12,7X99 mm tub de oţel.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.