14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, întâlnire secretă la sediul NATO cu liderii din Marea Britanie, Belgia și Olanda

Iohannis, întâlnire secretă la sediul NATO cu liderii din Marea Britanie, Belgia și Olanda

Președintele Klaus Iohannis și liderii Marii Britanii, Olandei și Belgiei au avut joi seara o întâlnire secretă la sediul NATO, informează Digi 24.

Pe agenda președintelui Klaus Iohannis nu figurează niciun eveniment oficial.
Potrivit express.co.uk, joi seara Theresa May a participat la o cină de lucru cu liderii europeni din România, Belgia și Olanda, care a avut loc la sediul NATO.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, se află la Bruxelles pentru discuții cu liderii europeni privind acordul asupra Brexit-ului, relatează presa britanică.

May urma să aibă o întrevedere cu omologul ei belgian și să participe la un prânz de lucru cu președintele francez Emmanuel Macron.

Oficialii europeni și diplomați au încercat să calmeze spiritele după ce un ziar din Austria a publicat speculații privind iminența unui acord asupra Brexit în zilele următoare, relatează și Reuters.

”Anumite aspecte privind ieșirea Marii Britanii din UE necesită încă negocieri, în special în ceea ce privește frontiera dintre Irlanda și Irlanda de Nord”, se arăta într-un document oficial.

Pe de altă parte, unii diplomați erau mai optimiști decât la începutul săptămânii cu privire la încheierea unui acord în această lună. Un oficial european a precizat însă pentru Reuters: ”Nu s-a ajuns încă la un acord, asta e sigur. Există progres, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla la Londra. Ambele părți sunt încă în discuții, ceea ce este bine, dar nu ni s-a spus că înțelegerea este iminentă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS