Acasă Actualitate Doi lideri europeni salută victoriile obţinute de democraţi în alegerile din SUA,...

Doi lideri europeni salută victoriile obţinute de democraţi în alegerile din SUA, în pofida republicanilor lui Donald Trump

-

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans şi comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, au salutat victoriile obţinute de Partidul Democrat în alegerile legislative din Statele Unite, relatează site-ul cotidianului Telegraph.
„Sunt inspirat de alegătorii din SUA care au ales speranţa mai presus de frică, politeţea mai presus de impertinenţă, integrarea mai presus de rasism, egalitatea mai presus de discriminare. Şi-au apărat valorile. Acelaşi lucru îl vom face şi noi”, a declarat Frans Timmersmans.

Pierre Moscovici, care în trecut a îndeplinit de asemenea şi funcţia de minstru de Finanţe în Franţa, a postat pe platforma de microblogging Twitter un mesaj ironic la adresa preşedintelui american Donald Trump, care a afirmat că noaptea alegerilor a reprezentat un „succes fantastic”.

„Democraţii au preluat controlul Camerei Reprezentanţilor pentru prima dată în opt ani, în pofida fraudelor electorale ale republicanilor. Donald Trump are dreptate: un succes fantastic”, a scris Moscovici.

ȘTIRI VIDEO GdS