Acasă Actualitate Scrutin-test pentru Donald Trump, la jumătatea mandatului său de președinte

Scrutin-test pentru Donald Trump, la jumătatea mandatului său de președinte

-

Americanii cu drept de vot sunt așteptați, marți, la urne pentru a desemna întreaga componență a Camerei Reprezentanților, care numără 435 de aleși, dar și 35 de senatori.
Scrutinul este considerat un test pentru Donald Trump la jumătatea mandatului său de președinte.
Liderul de la Casa Albă s-a implicat activ în campania electorală, susținând candidații Partidului Republican, care l-a sprijinit să câștige alegerile prezidențiale din 2016.
Opoziția democrată are șansa de a redobândi controlul în Camera Reprezentanților.
Luni seară, într-un comunicat comun al mai multor ministere şi al agenţiilor americane de informaţii, electoratul a fost avertizat despre riscul tentativelor unor entităţi străine de a perturba scrutinul.
Autoritățile au dat asigurări că, până în prezent, nu există indicii că ar fi fost compromisă infrastructura de vot, relatează Agerpres, care citează AFP.
La sfârşitul lunii septembrie, preşedintele Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru protecţia Statelor Unite împotriva amestecului străin în alegeri.
Comunitatea de informaţii a SUA consideră că Moscova a desfăşurat o operaţiune concertată şi planificată pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump, în special prin utilizarea reţelelor sociale şi difuzarea de “ştiri false”. Acuzaţii pe care Rusia le-a dezminţit formal, mai scrie AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...