Acasă Actualitate DGPI dă lămuriri, după ce s-a spus că zeci de poliţişti ar...

DGPI dă lămuriri, după ce s-a spus că zeci de poliţişti ar fi rămas fără certificatul care le permitea accesul la informaţii clasificate

-

Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) transmite că, în 2018, au fost emise, până acum, 34 de avize negative pentru certificate care permit acces la informaţii clasificate, 28 dintre acestea referindu-se la autorizarea accesului la informaţii clasificate secrete de stat.
„Activitatea de revalidare a accesului la informaţii clasificate s-a desfăşurat continuu şi constant la nivelul DGPI şi al unităţilor predecesoare, sens în care oferim, cu titlu de exemplu, situaţia comparativă, pe ultimii cinci ani, a avizelor negative emise pentru personalul MAI: 2013 – 53, 2014 – 22, 2015 – 17, 2016 – 14, 2017 – 2 (în condiţiile în care în prima jumătate a anului 2017 a avut loc procesul de reorganizare şi operaţionalizare a DGPI). În anul în curs, au fost emise, până la această dată, 34 de avize negative, astfel: 28 privind autorizarea accesului la informaţii clasificate secrete de stat, respectiv 6 pentru accesul la informaţii clasificate secrete de serviciu”, transmite Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) prin intermediul unui comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...