16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnchisoare pe viaţă pentru crima de la metrou

Închisoare pe viaţă pentru crima de la metrou

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au hotărât, vineri, să condamne la închisoare pe viaţă o craioveancă de 37 de ani, acuzată că, în seara zilei de 12 decembrie 2017 a împins două tinere în faţa metroului. Una dintre victime, o tânără de 25 de ani, din comuna doljeană Ostroveni, a fost ucisă de metrou. A doua victimă, o tânără de 20 de ani, din Bucureşti, a ripostat şi a reuşit să se salveze. În urma expertizei psihiatrice, medicii legişti au stabilit că inculpata avea discernământul scăzut în momentul comiterii faptelor, însă poate răspunde penal.

Acuzată de tentativă de omor şi de omor, Magdalena Şerban, de 37 de ani, a fost condamnată la închisoare pe viaţă de Tribunalul Dolj. Femeia a locuit în cartierul craiovean Craiovița Nouă până în anul 2008, când a plecat în Spania. S-a întors în ţară cursul anului 2015, însă nu a mai revenit în Craiova, ci s-a mutat în București. În seara zilei de 12 decembrie 2017, Şerban ar fi ucis o tânără de 25 de ani, pe care a împins-o în faţa metroului, în staţia Dristor. În urma anchetei s-a stabilit că, în aceeaşi seară, femeia a încercat să împingă în faţa metroului o altă tânără, însă nu a reuşit.
Cercetările în acest caz de omor și tentativă de omor au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au reținut că „în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian, inculpata S.M. a împins o persoană de sex feminin spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai intra în stație. În timp ce se afla pe peronul stației de metrou Dristor 1, inculpata S.M. a împins o persoană de sex feminin spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe șine, în timp ce aceasta încerca să se agațe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acțiuni, victima a fost lovită de trenul ce intra în stație și a decedat ca urmare a leziunilor suferite“.
Prima victimă, o fată de 20 de ani, din București, nu a mers imediat la poliţie, ci s-a dus acasă şi le-a povestit părinţilor cele întâmplate. Ulterior, în stare de şoc, în jurul orei 20.00, tânăra a depus o plângere. În același timp, Alina Ionela Ciucu, de 25 de ani, din comuna doljeană Ostroveni, își pierdea viața în stația de metrou Dristor. Tânăra a fost împinsă în fața metroului de o femeie, care a fost identificată de oamenii legii ca fiind aceeași Magdalena Șerban. Acesta din urmă a fost arestată preventiv pe 13 decembrie, anul trecut, iar în prezent este tot după gratii.

Condamnată pe viaţă la Tribunalul Bucureşti

Inculpata a fost supusă unei expertize psihiatrice, care a arătat faptul că, deşi avea disernământul diminuat în momentul comiterii faptelor, Magdalena Şerban poate răspunde penal.
Femeia a fost trimisă în judecată în mai, anul acesta, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti, instanţă care s-a pronunţat vineri, pe 25 octombrie. Potrivit Mediafax, instanţa a dispus condamnarea inculpatei la închisoare pe viaţă şi a dispus menţinerea măsurii arestului preventiv. De asemenea, instanţa a obligat-o pe femeie să urmeze tratament medical până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate, dar şi plata daunelor morale în valoare totală de 60.000 de euro.
Mediafax mai titrează că avocatul Magdalenei Şerban a precizat că, deşi femeia „pare normală“, are nevoie de ajutor pentru că în momentele de delir are „tendinţe de ucidere“. „Inculpata a avut o poziţie de regret şi nu are antecedente penale. Luaţi în vedere că raportul psihiatric spune că discernământul inculpatei era mult scăzut. De asemenea, are şi tulburare delirantă. Aparent pare normală, însă în momentele de delir are tendinţe de suicid sau de ucidere. Aceste persoane nu solicită ajutor, sunt aduse de familie. Mi-a spus că regretă foarte mult că nu a luat tratament în perioada comiterii faptelor. Suntem de acord cu măsura obligării de tratament. În ceea ce priveşte partea civilă, este de acord să plătească daune materiale. Cu privire la daunele morale, vă rugăm să le respingeţi“, a spus apărătorul Magdalenei Şerban.
Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS