Acasă Actualitate Craiova: Se scumpeşte apa şi canalul

Craiova: Se scumpeşte apa şi canalul

-

Compania de Apă Oltenia modifică preţul la apă şi canalizare începând din luna decembrie, în sensul că acesta va fi actualizat cu inflaţia. Preţul existent la apă este de 3,57 lei/mc fără TVA, iar după actualizarea cu inflaţia va deveni 3,74 lei /mc fără TVA (diferenţă de 0,17 lei /mc fără TVA). La canalizareşi epurare tariful existent este de 2,44 lei fără TVA şi va deveni 2,56 lei /mc fără TVA (diferenţă de 0,12 lei/mc fără TVA)
Trebuie precizat că, începand cu data de 01.01.2019, cota de TVA pentru serviciile de
canalizare- epurare se reduce de la 19% la 9% conform Legii 175/201. Reprezentanţii CAO spun că  această modificare este necesară întrucât strategia de tarifare (adică acele creşteri  anuale  ale preţului la apă şi canal) a operatorului S.C Compania de Apă Oltenia S.A., nu mai este în vigoare iar această formulă trebuie cuprinsă în Contractului de Delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare deaorece tariful la apă i canalizare nu ar putea fi actualizat cu indicele de inflaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.