9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană: Procedura de revocare a procurorului general ”provoacă preocupări”

Comisia Europeană: Procedura de revocare a procurorului general ”provoacă preocupări”

Comisia Europeană arată că procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr ”provoacă preocupări”, în prima reacție oficială după ce ministrul Toader a anunțat demararea procedurii.
”Comisia Europeană, împreună cu alți parteneri internaționali și state membre, au subliniat în mod repetat că independența sistemului juridic și capacitatea de a combate eficient corupția sunt de importanță capitală”, arată un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit G4media.ro.
”După procedura de revocare a șefei DNA de acum câteva luni, procedura împotriva procurorului general provoacă îngrijorări. Proceduri robuste și independente pentru revocarea și numirea procurorilor șefi au fost întotdeauna un element-cheie în recomandările noastre. Comisia va adresa situația generală din România în viitorul raport MCV din 13 noiembrie”.
Tudorel Toader a anunţat miercuri că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr.
Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să discute pe 13 noiembrie solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de avizare a revocării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS