E ieftin de preparat şi e gata în maximum 20 de minute! Ce poţi dori mai mult de la un tort de biscuiţi cu aspect de mozaic, prezentabil şi delicios?
INGREDIENTE:
500 g biscuiti populari/digestivi;
250 ml lapte; 200 g nuca/alune/alune de padure;
2 linguri cu varf cacao;
3 linguri unt;
150 g zahar esenta vanilie;
cateva picaturi esenta rom.
Mod de preparare:
1. Rupe biscuitii in sferturi si pune-i intr-un bol. Toaca nuca sau alunele marunt si pune-le peste biscuitii rupti bucatele.
2. Intr-un ibric, la foc mic, topeste untul cu laptele, adauga zaharul, cacaua, apoi amesteca pana ce obtii o compozitie omogena, insa nu lasa sa fiarba. Adauga esentele de vanilie si rom.
3. Toarna siropul peste amestecul de biscuiti si alune. Amesteca folosind o spatula de lemn sau silicon, pentru a repartiza siropul omogen, apoi pune compozitia intr-o tava mica sau medie de cozonac.
4. Da tortul de biscuiti cu ciocolata mozaic la congelator pentru 2-3 ore.
5. Serveste tortul de biscuiti glazurat cu ciocolata, topind o tableta de ciocolata cu 2 linguri de unt la microunde, in runde de 30 de secunde urmate de amestecare.
6. Ulterior sau alternativ, orneaza tortul de biscuiti cu fulgi de cocos sau fistic proaspat, tocat de cutit.
Sursa: retetepractice.ro