10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a adoptat OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei

Guvernul a adoptat OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei

Guvernul Dăncilă s-a reunit luni dimineața, de la ora 9:00, într-o ședință extraordinară, pentru a adopta o ordonanță de urgență care să modifice Legile justiției, abia modificate în Parlament. La ora 10.20, şedința de Guvern a luat sfârșit şi s-a aprobat OUG pe legile justiției. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut declarații de presă după terminarea ședinței de Executiv. Modificările adoptatesunt benefice pentru domeniul justiției și pentru cetățeni, a dat asigurări Toader. „Nu am mers la Comisia de la Veneția pentru a negocia soluțiile din Ordonanța de urgență. Nici pentru a solicita și lua aprobare de la Comisie. Nu am mers pe cont propriu, fără o prealabilă dezbatere cu decidenții din țară”, a ținut să precizeze ministrul Justiției.
„Cele 3 legi au fost modificate de Parlament, iar modificările au fost validate de CCR şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie. Ceea ce adoptăm azi reprezintă o armonizare a legilor astfel încât să raspundă mai bine situaţiei din practică. Justiţia trebuie să garanteze drepturile fundamentale ale românilor, imixtiunile în justiţie nu vor fi tolerate”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern. Imediat după şedinţa Guvernului, premierul va pleca din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS