14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurtuna Leslie s-a abătut asupra Portugaliei şi a Spaniei

Furtuna Leslie s-a abătut asupra Portugaliei şi a Spaniei

Furtuna Leslie s-a abătut asupra Portugaliei duminică dimineaţă cu vânturi de 176 kilometri pe oră, smulgând din rădăcini numeroşi arbori şi lăsând fără electricitate sute de mii de locuinţe, înainte de a ajunge în nordul Spaniei, unde sunt aşteptate ploi diluviene, informează Agerpres, citând AFP.

Acest uragan care „hoinăreşte” prin Oceanul Atlantic încă din data de 23 septembrie – motiv pentru care a fost supranumit „uragan zombie” – s-a tranformat în furtună post-tropicală după ce a atins coastele portugheze la primele ore ale dimineţii de duminică. O mare parte din Portugalia a fost plasată sub cod roşu de furtună.

„În acest moment, este vorba despre o furtună post-tropicală şi ea se află deja în nordul extrem al ţării, unde va continua să plouă, însă situaţia va reveni rapid la normal”, a declarat în jurul orei 02.00 (01.00 GMT) preşedintele Institutului meteorologic din Portugalia, Jorge Miranda, pentru agenţia de presă Lusa.

Sute de mii de clădiri sunt private de electricitate şi mai multe zeci de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele. Cele mai afectate regiuni au fost districtele Lisabona, Leira şi Coimbra, unde cele mai multe incidente au fost provocate de copaci smulşi din rădăcini, acoperişuri avariate şi inundaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS