22.6 C
Craiova
luni, 6 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Rafael Nadal sprijină victimele inundațiilor din Mallorca

Rafael Nadal sprijină victimele inundațiilor din Mallorca


Cunoscutul jucător de tenis, Rafael Nadal, originar dintr-un sat din apropierea zonei afectate de inundațiile din Mallorca, a dat o mână de ajutor timp de mai multe ore, au declarat pentru AFP Pedro Sanchez, locuitor din Sant Llorenc, şi Jose Daniel Capo, venit dintr-un sat din apropiere.
Nadal a anunţat pe Instagram că a pus la dispoziţie camerele centrelor sale sportive de pe insulă pentru persoanele sinistrate în urma acestor inundaţii.
Situată la şaizeci de kilometri de Palma de Mallorca, capitala Balearelor care a găzduit anul trecut 13,8 milioane de vizitatori străini, zona afectată are numeroase unităţi de cazare pentru turişti.
Precipitaţiile intense care au căzut în interval de doar câteva ore au luat pe toată lumea prin surprindere.

Peste 600 de persoane sunt implicate în operaţiunile de căutare şi de ajutorare a victimelor, potrivit autorităţilor locale. Acestea sunt ajutate de două elicoptere, opt vehicule şi câini special antrenaţi, care au sosit miercuri dimineaţă pe insulă.
Zece oameni au murit, inclusiv doi britanici şi un cetăţean olandez, iar un copil şi două persoane din Germania sunt daţi dispăruţi după inundaţiile care au devastat în noaptea de marţi spre miercuri o zonă din estul insulei spaniole Mallorca, principala atracţie turistică din arhipelagul Insulelor Baleare, relatează joi AFP.

Cei doi cetăţeni britanici de circa 70 de ani, şi-au pierdut viaţa după ce taxiul în care se aflau a fost înghiţit de torenţi, notează joi Press Association.

Aşezarea Sant Llorenc des Cardassar, cel mai grav afectată, fost devastată de torenţii care au măturat totul în calea lor, a constatat un jurnalist AFP prezent la faţa locului.

Numeroase maşini au fost complet distruse, străzile sunt pline de noroi, resturi şi obiecte de mobilier, mulţi copaci au fost dezrădăcinaţi, iar localnicii şi voluntarii fac eforturi să scoată apa din casele inundate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Transalpina, refugiu pentru turiștii care au vrut să scape...

Cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina,...

ȘTIRI GdS

Craiovenii nu s-au înghesuit să-şi ducă micuţii la creşă

Creşa nr.5 din Craioviţa Nouă/foto: Claudiu Tudor

Terapie nouă pentru cancer pulmonar, decontată prin PN Oncologie

O nouă terapie țintită a devenit disponibilă pentru pacienții cu o formă rară de cancer pulmonar începând cu luna iunie. Medicamentul este...

Doi investitori „se bat“ pe gipsul de la CEO

Doi investitori se bat pe gipsul de la Complexul Energetic Oltenia. Este vorba despre cei care dețin fabrica de gips carton din...

Doctor Z, primul supermarket pentru animale din Craiova

Se spune că orice om bun iubeşte animalele şi orice animal cu stăpân iubitor este un animal fericit. Este şi crezul echipei...

Horoscop

BerbecAbordate cu tact, ideile creative te vor conduce spre rezultate mai bune pe plan profesional. Posibilă schimbare de domiciliu sau poate că...

CEO anunță că din 2026 termocentralele din Dolj nu...

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat că de la 1 ianuarie 2026 termocentralele din Dolj nu vor mai folosi cărbune pentru a...