16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarmen Adamescu a fost plasată în arest la domiciliu

Carmen Adamescu a fost plasată în arest la domiciliu

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au încuviinţat cererea procurorilor şi au dispus, joi, arest la domiciliu pentru pentru 30 de zile pe numele lui Carmen Adamescu, în dosarul în care aceasta este acuzată de delapidare, scrie Mediafax.

Decizia vine după ce Carmen Adamescu a fost reţinută, miercuri, de către ofiţerul de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economic, după a audiat-o pe aceasta mai multe ore. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă joi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Carmen Adamescu, ea fiind acuzată de delapidare. „În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata Adamescu Carmen a însuşit:

a) în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială);

b) în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate”, arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS