Semnatarii acestui protest solicită forțelor democratice din România o reacție publică la declarațiile făcute ieri de Liviu Dragnea, președintele partidului de guvernământ și al Camerei Deputaților, declarații care încalcă flagrant și amenință o valoare democratică fundamentală: independența presei.

Președintele partidului de guvernământ și al Camerei Deputaților a solicitat ieri Executivului un proiect de lege cu dedicație, cu scopul de a verifica finanțarea unor anumite publicații, invocând o presupusă lipsă de transparență și ignorând faptul că statul român beneficiază deja de legislație și instituții de verificare a activității economice derulate de presă. Considerăm aceste afirmații drept o amenințare, un act de intimidare fără precedent adresat jurnaliștilor independenți din România.

Atacul recent la G4 Media se adaugă unui număr alarmant de afirmații ostile venite din cercul puterii actuale care indică dorința de control al presei independente ca Rise Project, HotNews, EpochTimes, Press One, Comisarul, DIGI24, Realitatea TV, Newsweek România ș.a. folosind ca instrument instituții ale statului.

Semnatari din domeniul ONG:
Freedom House România
Centrul Român de Politici Europene
Grupul de Dialog Social
EFOR
Inițiativa România
Societatea Timișoara

Publicații și jurnaliști ai rețelei PressHub.ro:
Asociația Cluj Today
Asociația Transylvania Today
Banatul Azi
Express de Banat
Revista 22
Gazeta de Dimineață
Info Sud-Est
InRoman.ro
Jurnalul Văii Jiului
Liber în Teleorman
Știri din Banat
Vrancea 24
PressHub.ro
JustitieCurata.ro

Andreea Pavel
Brîndușa Armanca
Carmen Dumitrescu
Cristian Andrei Leonte
Cristian Florin Franț
Catiușa Ivanov
Mihaela Mihai
Ovidiu Amălinei
Claudiu Pădurean
Nicu Tașcă
Ramona Roșulescu
Sebastian Oancea
Bogdan Stanciu
Valentin Tudor
Gabriel Baciu
Teodora Baciu