17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo până miercuri

Prognoza meteo până miercuri

Meteorologii au anunţat că vremea se încălzeşte de marţi, iar miercuri vor fi temperaturi şi de 27 de grade.
Luni, în jumătatea de sud-est a țării, valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua cu tendința de intensificare spre seară în Dobrogea şi sud-estul Munteniei. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp, izolat 25 l/mp în sud-est. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și numai izolat va ploua slab. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul teritoriului. Izolat, dimineața va fi ceață.
În București, vremea va fi în general închisă și temporar va ploua, iar cantitățile de apă estimate vor fi în jur de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața, în jur de 8 grade și o temperatură maximă, modestă, sub media multianuală, 17…18 grade.
La munte, cerul va avea înnorări şi va plouă în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi pe spaţii mici în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

Marţi, vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei, când va mai ploua slab, local în extremitatea de sud-est și izolat în rest, cu precădere în zonele de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade în depresiuni și 24 de grade frecvent în jumătatea de sud a țării, izolat și 25 de grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.
În București, vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi. Dimineața, 10…12 grade și la amiază, în jur de 24 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale zilei. Vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, vremea va continua să se încălzească în sudul și sud-estul țării, unde va deveni caldă pentru începutul lunii octombrie cu maxime ce ajung frecvent la 25…26 de grade poate și 27 de grade. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât marți, în general între 17 și 20 de grade, adică în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări și izolat ploi slabe, în nordul, nord-estul teritoriului, precum și la munte. Vântul va avea intensificări în zona de munte și trecător în celelalte regiuni. Izolat va fi ceață.
În București, vremea va continuă să se încălzească ușor, devenid caldă pentru această dată. 10…12 grade dimineață în oraș și spre 8 grade în împrejurimi și 26…27 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS