5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANCOM: Caietul de sarcini privind acordarea licenţelor pentru servicii de radiodifuziune digitală terestră, în consultare

ANCOM: Caietul de sarcini privind acordarea licenţelor pentru servicii de radiodifuziune digitală terestră, în consultare

Drepturile de utilizare a frecvenţelor radio în vederea acordării licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de radiodifuziune T-DAB+ (standardul Digital Audio Broadcasting) vor fi scoase la licitaţie şi acordate pe o perioadă de 10 ani câştigătorilor, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), potrivit Agerpres.

În acest context, ca etapă premergătoare procedurii de selecţie, arbitrul pieţei locale telecom lansează în consultare caietul de sarcini al procedurii de selecţie pentru acordarea spectrului necesar implementării serviciilor de radiodifuziune digitală terestră în România.

„Procedura de selecţie competitivă presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice multiplexurile pe care doreşte să le achiziţioneze. În cazul în care cererea depăşeşte numărul de multiplexuri disponibile, se vor organiza runde primare de licitaţie până când cererea nu mai depăşeşte oferta. Preţul de pornire pentru fiecare multiplex reprezintă taxa minimă de licenţă care urmează să fie stabilită de către Guvern, la propunerea ANCOM. Multiplexurile regionale pot fi licitate numai în cazul în care nu se depune ofertă pentru multiplexul naţional în banda 216-223 MHz”, precizează sursa citată într-un comunicat remis Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS