Polițiștii au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniştea comunități. Poliția Română a intervenit la peste 3.250 de evenimente și au fost aplicate aproape 9.000 de sancțiuni contravenționale.
Pentru siguranţa cetăţenilor, peste 9.700 de poliţiştii au acționat la nivel național, în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Au fost organizate 4.027 de patrule și s-a acționat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu 288 de aparate radar. În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 3.267 de evenimente, dintre care 2.713 au fost sesizate prin SNUAU 112. În urma activităților, au fost constatate 796 de infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 124 de persoane bănuite, iar față de 44 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 8.870 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depășește 3.000.000 de lei.
În ultimele 24 de ore, au fost reținute 532 de permise de conducere și au fost retrase 146 de certificate de înmatriculare.
Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.