Contractul de finanţare pentru reabilitarea sistemului de termoficare în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009 – 2028, cu un buget eligibil de aproape 69 de milioane de lei, a fost semnat marţi de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, informează un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Proiectul privind reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009 – 2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice – etapa a II-a, este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 7, Obiectivul specific 7.1, iar beneficiar este Consiliul Judeţean Vâlcea.

Bugetul eligibil se ridică 68.992.158,56 lei.

Prin această a doua etapă a proiectului vor fi reabilitate reţelele primare de transport, respectiv 6.500 de metri de conductă termoficare primară şi 40.132 de metri conducte reţea termică secundară.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.