5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViitură în Braşov. Pompierii sunt în alertă

Viitură în Braşov. Pompierii sunt în alertă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov este în alertă. O viitură a lovit un cartier din oraşul Braşov.  Se întervine în cartierul Schei, strada Podu Cretului si strada Tocile unde o viitura a inundat mai multe curți. Acționează alături de noi și SVSU Brașov si cei de la Apă Canal, transmit pompierii. Se pare că apa a intrat și în case, însă, în acest moment autoritățile nu pot interveni, din cauza apei mari adusă de viitură.

Întreg județul Brașov se află în cod galben de ploi. Se anunță averse care vor cumula 20-25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile au făcut ravagii şi în alte zone din ţară

O ploaie torenţială a făcut ravagii în comuna Ormeniș, din judeţul Braşov. Pârâul care trece prin zonă a ieşit din albie, iar apa a intrat în 16 gospodării. Mai multe maşini au fost luate de viitură. În fața puhoaielor care au invadat străzile din comună, localnicii au fost pur și simplu neputincioși.

Vremea severă nu a rămas fără urmări în Maramureş, acolo unde ploile torenţiale au provocat adevărate ravagii. În unele zone s-au înregistrat peste 25 de litri pe metru pătrat. În localitatea Borșa, mai multe gospodării au fost grav afectate de ape, iar în Șomcuta Mare, o porțiune a Drumului Național 1C a devenit impracticabilă.

În județul Sibiu, pompierii au intervenit la Veștem și Marpod, acolo unde mai multe subsoluri au fost inundate după ploaie. La Veștem, autoritățile locale au fost nevoite să rupă un drum pentru ca apa să nu intre în casele din apropiere.

(sursa:realitatea.net)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS