10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccidente spectaculoase la Raliul Perla Harghitei. Două echipaje au ieşit în decor şi s-au răsturnat

Accidente spectaculoase la Raliul Perla Harghitei. Două echipaje au ieşit în decor şi s-au răsturnat

Raliul Perla Harghitei, care are loc la Odorheiu Secuiesc, a fost întrerupt sâmbătă pentru 30 de minute ca urmare a unor ieșiri în decor pe proba specială 5 (Sânpaul 1), pentru echipajul cu nr. 15 Norbert Maior/Francesca Maior fiind solicitată intervenția ambulanței, au anunţat organizatorii competiţiei.

În primul incident a fost implicat echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mîrza (Skoda Fabia R5). Echipajul care a câştigat prima probă specială a zilei, a ieşit violent în decor și s-a răsturnat de mai multe ori. Atât Gîrtofan, cât și Mîrza au fost în afara oricărui pericol.

Câteva minute mai târziu, în aceeași zonă, echipajul Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 106) a ieşit în decor și s-a răsturnat, fiind solicitată ambulanța.

„Accidentul s-a soldat cu două victime: pilot și copilot. Au fost preluați cu ambulanțe diferite și au fost transportați la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru investigații medicale. Inițial a plecat doar copilotul, dar medicul de la fața locului a solicitat și a doua ambulanță. Traumatismele au fost cauzate de efectul de rostogolire și de rotire. Ca și diagnostic prezumtiv, dar așteptăm și confirmarea în urma investigațiilor ce vor fi efectuate la secția de primiri urgențe a spitalului, am constat în ambele cazuri contuzii la coloana lombară. Ei practic au putut ieși din mașină pe picioare, dar pentru siguranța lor și din cauza durerilor acuzate au fost trimiși la investigații. Sunt stabili hemodinamic. În acest moment ambulanțele își reiau locul pe traseu”, a declarat dr. Domokos Ivan, director medical la Serviciul de Ambulanţă, potrivit unui comunicat emis de organizatorii Raliului.

Simone Tempertini continuă să conducă în clasamentul general al Raliului Perla Haghitei 2018 după parcurgerea a șase probe speciale din totalul de 12. Rolul de deschizător de drum și specificul foarte rapid al probei nu l-au avantajat însă pe Tempestini, care a încheiat primul sector de clasament al zilei pe poziția a patra.

Victoria pe prima probă specială a zilei secunde i-a revenit însă lui Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), pilotul brașovean semnând astfel prima sa victorie de PS în acest raliu. O evoluție bună a avut și Alexandru Pițigoi, care încheia PS4  la puțin peste două secunde, în timp ce Marișca se clasa pe trei. Tempestini continua însă să rămână lider după patru probe speciale, cu un avans de 11,4 secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS