Autorităţile taiwaneze au evacuat peste 4.000 de persoane din insula Orchid (Orhideea) şi au plasat-o în stare de alertă în aşteptarea taifunului Maria, care se aşteaptă să lovească insula de luni seară, informează Agerpres.

Guvernul insular a convocat un grup special de urgenţă pentru a face faţă pagubelor provocate de venirea taifunului, care, potrivit serviciului meteo naţional, este foarte probabil să străbată insula.

Mai concret, există o probabilitate de 80% ca taifunul María să afecteze zona cea mai populată a Taiwanului, care include Taipei, New Taipei şi zonele învecinate, notează Biroului central de meteorologie din Taiwan.

„Supertaifunul” Maria este însoţit de vânturi de până la 55 de metri pe secundă, cu rafale ce pot ajunge până la 68 de metri pe secundă, şi există temerea că va abate asupra nordului insulei ploi torenţiale ce vor provoca alunecări de teren şi inundaţii.

Linia aeriană japoneză Peach a anunţat deja suspendarea a numeroase zboruri spre Taiwan pentru ziua de marţi şi se aşteaptă ca multe alte companii aeriene să-i urmeze exemplul.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.