11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuzeografii au protestat înainte de Noaptea Muzeelor

Muzeografii au protestat înainte de Noaptea Muzeelor

Aproximativ 70 de cercetători şi angajaţi în muzee dar şi în media, reprezentând Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Mass-Media, au protestat sâmbătă, 19 mai, în faţa Ministerului Culturii faţă de condiţiile de lucru improprii şi de lipsa de sprijin în rezolvarea problemelor salariale.

Potrivit Mediafax, protestatarii au purtat măşti de protecţie la acţiunea din faţa Ministerului Culturii pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor de lucru din muzee. Reprezentanţii angajaţilor au vorbit despre probleme vechi şi grave care sunt legate atât de nivelul de salarizare al personalului, de atenţia şi respectul care nu se face simţit din partea reprezentanţilor guvernării faţă de corpul profesional din care fac parte, şi de subfinanţarea din cultură. „Practic nu s-a investit în echipamentele de lucru din laboratoare şi acest lucru este inacceptabil. Organizaţiile profesionale, sindicatele, au atras atenţia asupra acestei situaţii dar trebuie să se implice şi Ministerul Culturii”.

„Ne-a prins ploaia şi anul trecut, când am ieşit tot în sâmbăta care a urmat Zilei Internaţionale a Muzeelor”, a precizat Decebal Vleja, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Mass-Media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS