Acasă Actualitate 54 de persoane au murit din cauza rujeolei

54 de persoane au murit din cauza rujeolei

-

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până vineri, a ajuns la 13.326, fiind înregistrate 54 de decese din cauza acestei boli, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

„Cel de-al 53-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de 3 luni, din judeţul Constanţa. Cel de-al 54-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la o persoană în vârstă de 29 de ani cu imunodepresie severă, fără vaccinare în antecedente, din judeţul Constanţa”, au precizat reprezentanții Centrului Naţional de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În săptămâna 14 – 18 mai, au fost raportate încă 335 de cazuri nou confirmate în 25 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. Cele mai multe cazuri(82) s-au înregistrat în Constanţa şi 49 în Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Persoana iubită sau copiii îți solicită ajutor material şi se pot isca controverse, discuții aprinse și chiar conflicte pe termen lung....

Bancul zilei

Ghicitoarea: – Viitorul dumneavoastră arată perfect. Nu vă veți întâlni tot anul viitor cu nicio boală! – Asta este catastrofal! – Cum așa?? – Păi,...