Acasă Actualitate Meniul primului prânz servit pe Titanic, vândut pentru 100.000 de lire sterline 

Meniul primului prânz servit pe Titanic, vândut pentru 100.000 de lire sterline 

-

Meniul primului prânz servit pe Titanic a fost adjudecat, sâmbătă, contra sumei de 100.000 de lire sterline, potrivit BBC, citat de news.ro.

Prânzul, care a cuprins consommé mirrette, somon, miel cu sos de mentă, între altele, a fost servit ofiţerilor de pe navă pe 2 aprilie 1912, informează Hotnews.

El a aparţinut lui Charles Lightoller, cel mai vârstnic membru al echipajului care a supravieţuit. El l-a înmânat soţiei când vasul a plecat din Southampton pe 10 aprilie 1912.
Licitatorul Alan Aldridge a spus că este „unul dintre cele mai rare meniuri dintre câte există”.
El a fost vândut unui colecţionar britanic în licitaţia care a avut loc la Henry Aldridge and Son, în oraşul englez Devizes.
Un alt exemplar al meniului aceluiaşi prânz a fost scos la licitaţie în 2004, când a fost adjudecat contra sumei de 28.000 de lire sterline.
O cheie de la cabina piloţilor a fost adjudecată de un colecţionar din Texas contra sumei de 78.000 de lire streline, iar insigna unui stewart a fost vândută pentru 57.000 de lire sterline.
Pe 2 aprilie 1912, prima zi în care nava Titanic a făcut exerciţii, echipajul a luat prânzul în principala sală de mese înainte ca pasagerii să se îmbarce, pe 10 aprilie, la Southampton.

ȘTIRI VIDEO GdS