Acasă Actualitate Scandal legat de salariile primite în avans. Guvernul este acuzat că a...

Scandal legat de salariile primite în avans. Guvernul este acuzat că a dat salariile angajaţilor dintr-un minister fantomă

-

Senatorul PNL, Iancu Caracota, a declarat vineri că Guvernul a dat salariile în avans, înaintea sărbătorilor pascale, angajaţilor Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Social care nu mai face parte din actuala schemă guvernamentală, informează Mediafax.

„Încă o dată se dovedeşte că pentru Guvernul PSD-ALDE pensionarii sunt doar o masă de manevră. Altfel spus, administraţia centrală a hotărât să dea salarii în avans angajaţilor din ministere şi autorităţi centrale ce sunt înţesate de oamenii Puterii, “uitând” de pensionari, o categorie defavorizată a societăţii. Mai mult, fiinţează în continuare un minister (Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Social) care, deşi nu mai face parte din actuala schemă guvernamentală, are încă angajaţi ce şi-au primit salariile în avans”, a transmis senatorul liberal, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

El a mai precizat că cere autorităţilor să lămurească această problemă, având în vedere că ministerul a fost desfiinţat.

„În calitate de senator solicit lămuriri clare din partea autorităţilor în privinţa motivului pentru care angajaţi-fantomă primesc, în continuare, salarii şi argumente serioase pentru care pensionarii nu au beneficiat de drepturile lor băneşti înainte de sărbătorile pascale, ca mulţi alţi bugetari. Argumentul premierului Viorica Dăncilă care a spus că “abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie” mi se pare hilar şi total neserios pentru un prim-ministru. Constat că actuala guvernare dă dovadă în fiecare zi de iresponsabilitate şi ne arată faptul că nu are nici o proiecţie serioasă în privinţa calităţii vieţii românilor”, a completat Iancu Caracota.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Parlament, că bugetarii îşi vor primi salariile înainte de sărbătorile pascale, dar că pensiile nu vor fi distribuite în această săptămână deoarece ar fi perioada prea mare până la următoarea pensie. ”Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că prim-ministrul Dăncilă s-a referit clar că vor primi salariile înaintea sărbătorilor pascale, pe 5 aprilie, doar bugetarii ai căror instituţii au solicitat acest lucru, iar restul vor primi în ziua de salariu.

Ordinul ministrului Finanţelor, prin care se stabileşte ce instituţii vor primi salariile pe luna martie, pe data de 5 aprilie, adică înainte de Paşte, a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial. Ministerul pentru Consultare şi Dialog Social figurează, la punctul nr. 49, pe lista instituţiilor care au acordat salariile în avans angajaţilor.

Mediafax

Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.