14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVlad Voiculescu: Procurorii au în lucru zeci de dosare cu fapte grave comise în sistemul sanitar

Vlad Voiculescu: Procurorii au în lucru zeci de dosare cu fapte grave comise în sistemul sanitar

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat la Europa FM că o bună parte din dosarul penal constituit pe numele medicului urolog Mihai Lucan reprezintă informații furnizate procurorilor DIICOT de Corpul de Control al instituției, în 2016.
Vlad Voiculescu spune că în cele 7 luni și jumătate de mandat, inspectorii Ministerului au trimis anchetatorilor două rapoarte care atrăgeau atenția că la la Cluj s-ar comite decontări ilegale, iar unii pacienți erau devaforizați.
“Practic, știam de atunci că listele de așteptare (n.r cu pacienți care așteptau să primească un organ sănătos) nu sunt respectate, știam de atunci că mai mulți pacienți au avut de suferit specific, din cauza asta, știam de atunci că există decontări false, știam de atunci că banii merg către clinica privată Lukmed, în multe feluri. Pe de o parte pacienții erau internați acolo, unde plăteau grosul, banii veneau pe de o parte de la pacienți, pe de altă parte, o bună parte din încăsările Lukmed vin de la stat, încasări care trebuiau să meargă de fapt la Institutul de stat, pe care domnul Lucan îl controla ca pe propria moșie”, a declarat pentru Europa FM, fostul ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu citează din referatul procurorilor în care au cerut judecătorilor arestarea preventivă a medicului Mihai Lucan, aflat în prezent sub control judiciar.

În document, anchetatorii susțin că în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu Vasile Dâncu, atunci vicepremier și cu Valentin Țăruș, presedinte al SC ,,Farmaceutica REMEDIA” S.A pentru a li se plânge de controlul dispus de Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii la Institutul de Urologie.
Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătății spune că anul trecut, instituția pe care a condus-o a făcut zeci de plângeri penale atât la DIICOT, cât și la DNA, alte parchete și instituții ale statului. Unele au devenit dosare nepublice deocadată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS