14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul președinte peruan Alberto Fujimori își cere scuze pentru actele comise de guvernul său

Fostul președinte peruan Alberto Fujimori își cere scuze pentru actele comise de guvernul său

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori şi-a cerut marţi „scuze”, de pe patul său de spital, pentru actele comise de guvernul său (1990-2000), la două zile după o graţiere controversată care i-a fost acordată de şeful statului Pedro Pablo Kuczynski, informează Agerpres, citând AFP.

„Sunt conştient că rezultatele obţinute în timpul guvernului meu au fost, în parte, bine primite, dar recunosc că eu i-am dezamăgit de asemenea pe o parte dintre compatrioţii mei. Le cer scuze din toată inima”, a declarat Fujimori, 79 de ani, condamnat în 2007 la 25 de ani de închisoare pentru corupţie şi crime împotriva umanităţii, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori, de origine japoneză, se află în continuare în secţia de terapie intensivă a clinicii din Limaunde a fost transferat sâmbătă din închisoare, suferind de aritmie şi tensiune arterială mică. Duminică, preşedintele peruan, Pedro Pablo Kuczynski, l-a graţiat pe Alberto Fujimori „din motive umanitare”.

 

Peste 5.000 de peruani au manifestat luni seară la Lima, în pofida sărbătorilor de Crăciun, pentru a denunţa graţierea acordată fostului preşedinte Alberto Fujimori şi a cere demisia actualului şef al statului pe care îl acuză că a negociat politic această măsură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS