17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Greva sindicatului piloţilor Ryanair din Germania va afecta vineri 16 zboruri

Germania: Greva sindicatului piloţilor Ryanair din Germania va afecta vineri 16 zboruri

Greva de patru ore a sindicatului piloţilor Ryanair din Germania va afecta vineri 16 zboruri ale companiei aeriene low-cost, transmit DPA şi Reuters, citate de economica.net. Este pentru prima dată în istoria Ryanair când piloţii declanşează mişcări de protest, mai ales că perioada Crăciunului este una aglomerată în acest sector.
Joi, sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC) a informat că acţiunea de protest va avea loc vineri între orele 4.00 şi 8.00 GMT, la toate aeroporturile pe care le utilizează operatorul aerian în Germania. ‘Greva de avertisment’ face parte dintr-o îndelungată dispută privind condiţiile de muncă, a precizat Vereinigung Cockpit.
Va fi o grevă scurtă, astfel încât pasagerii nu vor fi foarte afectaţi în preajma Crăciunului, dar sindicatul vrea să trimită un mesaj după discuţiile eşuate de miercuri, a adăugat VC.
Compania irlandeză Ryanair încearcă să câştige timp pentru a nu fi lansate contractele colective de muncă, a explicat joi negociatorul sindicatului piloţilor, Ingolf Schumacher.
Decizia din Germania vine după ce miercuri Ryanair a avut primele negocieri cu sindicatele din istoria companiei, care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european.
Şi piloţii Ryanair din Portugalia, Irlanda şi Italia ameninţaseră cu mişcări de protest înainte de Crăciun.
Sindicatele din Portugalia, Italia şi Irlanda acuză Ryanair, înfiinţată în 1985, că aproximativ 4.000 de piloţi operează în condiţii de lucru nesatisfăcătoare, conform reglementărilor irlandeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS