17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCei 675 de aleşi pe care legile lui Florin Iordache îi curăţă de incompatibilităţi şi conflicte de interese - România Curată

Cei 675 de aleşi pe care legile lui Florin Iordache îi curăţă de incompatibilităţi şi conflicte de interese – România Curată

Proiectul celebrului Florin Iordache de modificare a legii ANI ar putea avea efecte devastatoare asupra cazuisticii ANI, avertizeaza agentia intr-un raspuns pentru Romania Curata. Practic, toate cazurile Agentiei Nationale de Integritate – acolo unde nu s-a ajuns deja la sentinte definitive sau la aplicarea de sanctiuni – ar putea fi anulate. E vorba de 675 de cazuri de parlamentari, primari, presedinti de consilii judetene si consilieri.Printre ei si ministrul Transporturilor in Guvernul Tudose, Felix Stroe, gasit incompatibil pe cand era consilier local la Constanta. In martie 2015, Agentia Nationala de Integritate l-a declarat pe Stroe in incompatibilitate deoarece a detinut simultan functia de consilier local si pe cea de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al RAJA SA, regia locala de apa. Stroe a atacat in instanta raportul ANI si a castigat la Curtea de Apel Constanta, insa decizia nu este definitiva. Recursul se judeca la Inalta Curte.

Printre potentialii beneficiari ai schimarilor legislative se numara parlamentarii Serban Mihailescu, Liviu Harbuz, Steluta Cataniciu, Marin Anton, Hubert Thuma, Anghel Stanciu, Iulian Iancu, Ion Calin, Ion Mociolaca, Emanoil Savin, Cornel Resmerita si fostii parlamentari William Branza, Petru Calian, Mihaita Calimente, Catalin Croitoru, Relu Fenechiu, Mircia Giurgiu, Laurentiu Nistor, Daniel Oajdea sau Madalin Voicu.

Printre fostii presedinti de consilii judetene care ar putea sa scape ca urmare a amendamentelor Iordache se numara Ion Calinoiu de la Gorj, Gheorghe Bunea Stancu de la Braila si Ioan Molot de la Hunedoara. Printre zecile de primari sau fosti primari care ar putea sa beneficieze de anularea interdictiilor sunt fostul edil din Galati, Marius Stan si fostul viceprimar, actual edil in Constanta, Decebal Fagadau.

Zeci de consilieri locali ar putea beneficia si ei de amendamentele lui Iordache. Printre ei si Vasile Ouatu, fost viceprimar si consilier local la Piatra Neamt, fratele colonelului Ioan Ouatu de la celebra Doi s-un sfert (actuala DIPI, serviciul secret al Internelor), implicat intr-un scandal la inceputul anilor 2000 cu Ovidiu Grecea, fostul sef al Corpului de Control al premierului Adrian Nastase.

Lista celor 675 aici si articolul integral de pe Romania Curata aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS