11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLactalis retrage în Franța încă cinci loturi de lapte praf care ar putea fi contaminate cu salmonella

Lactalis retrage în Franța încă cinci loturi de lapte praf care ar putea fi contaminate cu salmonella

Grupul Lactalis a retras încă cinci loturi de lapte praf produse la fabrica din Craon, din cauza unor suspiciuni de contaminare cu salmonella, scrie News.ro, citând France Bleu Mayenne.
După ce duminică trecută s-a decis retragerea a 600 de loturi, Direcția Generală a Concurenței, Consumului și Combaterii Fraudelor (DGCCRF) a confirmat că Lactalis a solicitat retragerea a cinci loturi în urmă cu trei zile. Este vorba de loturi de lapte praf Picot Picogest. Autoritățile franceze le recomandă celor care au cumpărat astfel de produse să nu le folosească și să le ducă la cea mai apropiată farmacie. Duminica trecută, autoritățile franceze au decis retragerea de la vânzare și export a unor formule de lapte praf și a altor produse alimentare pentru bebeluși fabricate de compania Lactalis, după semnalarea mai multor cazuri de infectare cu salmonella. Printre produsele rechemate se numără și unele destinate exportului în România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia și Peru.
DGCCRF a precizat atunci că Lactalis nu a gestionat corespunzător riscul de contaminare, astfel că acestei companii i s-a cerut rechemarea produselor și încetarea vânzării și exportului mai multor produse alimentare pentru bebeluși realizate în fabrica de la Craon, din vestul Franței, începând din 15 februarie.
Compania franceză Lactalis este lider de piață în România, după ce a preluat LaDorna, Albalact și Covalact. Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând câteva branduri internaționale precum President, Parmalat sau Galbani.

HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS