17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Nord a testat o rachetă intercontinentală care poate lovi oriunde pe teritoriul SUA

Coreea de Nord a testat o rachetă intercontinentală care poate lovi oriunde pe teritoriul SUA

Comunitatea internațională condamnă noul test balistic nord-coreean, iar președintele Trump i-a cerut omologului chinez să folosească orice mijloace pentru a convinge Phenianul să înceteze provocările. Liderul de la Casa Albă a anunțat și că va impune noi sancțiuni dure Coreei de Nord. Regimul lui Kim Jong Un a testat cu succes o nouă rachetă intercontinentală care poate lovi orice punct de pe teritoriul Statelor Unite.

Racheta a căzut în mare, în zona economică de exclusivitate a Japoniei. Televiziunea nord-coreeană a anunțat că este un model nou care a ajuns până la 4475 de kilometri altitudine, de zece ori mai mult decât orbita pe care se află Stația Spațială Internațională. A zburat timp de 53 de minute, pe o distanță de 950 de kilometri.

Acest succes înseamnă și că statul nord-coreean și-a îndeplinit misiunea de a deveni o țară nucleară, a mai precizat postul public.

Oficialii americani, sud-coreeni și japonezi au confirmat că este vorba de o rachetă balistică intercontinentală. Comunitatea internațională, inclusiv Rusia și China, a condamnat testul nord-coreean, iar Consiliul de Securitate al ONU a convocat o reuniune de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS