7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE condamnă lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord

MAE condamnă lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României condamnă cu toată fermitatea lansarea unei rachete balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană, la data de 28 noiembrie 2017, o nouă gravă amenințare la adresa păcii și securității regionale și internaționale.
Acțiunile repetate, provocatoare și periculoase ale Republicii Populare Democrate Coreene încalcă în mod continuu și flagrant Rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, ignorând numeroasele apeluri ale comunității internaționale de a sista activitățile ilegale privind programul nuclear și balistic.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează îndemnul către Republica Populară Democrată Coreeană de a înceta escaladarea tensiunilor și de a manifesta deschidere pentru angajarea într-un dialog credibil și consistent cu comunitatea internațională.
România își exprimă întreaga solidaritate față de Republica Coreea și Japonia și rămâne ferm angajată în sprijinirea eforturilor dedicate respectării normelor internaționale, detensionării situației, restabilirii păcii și securității în Peninsula Coreeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS