16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate17 oameni răniţi după ce un autobuz s-a ciocnit cu un camion în Maramureş

17 oameni răniţi după ce un autobuz s-a ciocnit cu un camion în Maramureş

Grav accident rutier în localitatea maramureșeană Vadul Izei. Un autobuz cu aproximativ 50 de pasageri și un autocamion s-au ciocnit, iar la nivelul județului Maramureș s-a declanșat Planul Roșu de Intervenție SMURD, a anunțat Realitatea TV.

Potrviti primelor informații oferite de către purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, căpitan Oana Alexa-Gonczi, 13 pasageri au fost răniți, o persoană a fost încarcerată, dar a fost scoasă dintre resturi. Ulterior, în baza evalurăilor făcute la fața locului, medicii au mai trimis încă 4 răniți la Spitalul Municipal din Sighetu Marmației. Potrivit declarațiilor managerului instituției, citat de infomm.ro, două persoane sunt în stare gravă.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, citat de Agerpres, a declarat că „în caz de necesitate, persoanele vor fi transferate și spre SJU Baia Mare, care este pregătit să preia răniții dacă situația o va impune”, a spus Sorina Pintea

Pentru intervenția la accidentul petrecut la ieșirea din localitatea Oncești spre Vadu Izei, pe un drum județean, SMURD a declanșat cod roșu de intervenție; au fost alertate un echipaj de descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială de transport victime multiple și 3 echipaje ale Serviciului de Ambulanță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS