24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFenomene meteo severe în Regatul Norvegiei

Fenomene meteo severe în Regatul Norvegiei

Institutul de Meteorologie din Regatul Norvegiei a emis o avertizare de vreme extremă pentru 24 noiembrie, care vizează regiunile nordice Helgeland, Saltfjellet, Salten, Ofoten și Troms, unde se așteaptă intensificări ale vântului până la 40-50 m/s. În aceste condiții, există un risc mare de perturbare a orarului zborurilor aeriene, a circulației maritime și terestre, fiind posibilă, inclusiv, suspendarea circulației rutiere pe porțiuni de drum cu poduri și prin trecătorile montane. Pentru aceste regiuni, populația este sfătuită să evite deplasările și activitățile în aer liber.

Totodată, a fost emis un cod roșu de avalanșă (nivelul 4 – maxim pe scala internațională de risc de avalanșă) pentru zone extinse din Rogaland și Hordaland.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.yr.no, www.varsom.no/en/, www.mae.ro, http://oslo.mae.ro/ şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS