11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezultatele SONDAJULUI SĂPTĂMÂNII

Rezultatele SONDAJULUI SĂPTĂMÂNII

Distribuția apei calde și a căldurii pe orizontală a provocat dispute aprinse între cititorii Gazetei de Sud

PRO   86%

CONTRA    14%

Peste 1.200 de cititori ai Gazetei de Sud au votat în sondajul săptămânii și și-au exprimat opiniile în legătură cu trecerea de pe verticală pe orizontală a sistemului de distribuție a apei calde și căldurii în blocurile de locuințe. Cu toate că majoritatea consideră această trecere ca fiind o soluție la problemele existente, oamenii își exprimă, totuși, îngrijorarea cu privire la costurile unei astfel de inițiative sau se tem că această modificare va şubrezi structura de rezistenţă a blocurilor. Mai mult, craiovenii acuză autoritățile de lipsa transparenței și se tem că modificarea sistemului de distribuție poate servi la favorizarea anumitor firme și la acordarea de contracte cu dedicație.

Cititorii comentează:

„Propunerea este o aberaţie. Una e să stai într-un bloc care a fost, de la început, proiectat să fie contorizat pe orizontală şi alta este să ciuruieşti tot blocul pentru aşa ceva. În plus, şi structura de rezistenţă a blocului o să aibă de suferit. Vor fi trase ţevi prin toate camerele. Am văzut la Piteşti grozăvia. Investiția nu e mică, dar este suportabilă, însă rezultatul este îngrozitor ca aspect, iar probabilitatea să apară avarii se măreşte odată cu lungimea ţevilor“.
Cătălin Voi

„Dacă jumătate dintre locatari nu plătesc, suferim şi noi, cealălaltă jumătate. Şi nu numai că suferim, dar trebuie să cheltuim bani, timp şi nervi să-i dăm în judecată, să-i executam silit, pentru a recupera banii“.
Ștefan Tomescu

„Să mai mănânce și «firmele primăriei» un bănuț. Dacă se vrea, se poate pune un sigiliu pe calorifere, pe apometre. Săracele firme căpușă!“
Ileana Preduţ

„Sunt contra pentru că asta înseamnă ocuparea unui spaţiu
din culoarul din casa scării, care deja a devenit aglomerat, pentru că pe acolo trec cablurile operatorului de TV/ internet sau coloana de gaze, cu ceasurile de contorizare. Numeroasele ţevi ce traversează casa scării prin diverse  unghiuri, coturi, mufe sunt de o inestetică incurabilă şi,
judecând la rece, unde în ţările civilizate aţi mai văzut aşa ceva?“.
Ionuț Teodorescu

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS