Acasă Actualitate Referendum în Republica Moldova: Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis...

Referendum în Republica Moldova: Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcţia de primar al Chişinăului

-

Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcţia de primar al Chişinăului. Peste 650.000 de alegători sunt aşteptaţi, duminică, la vot pentru a participa la referendum, anunta Mediafax.

Referendumul, iniţiat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), este o premieră pentru Republica Moldova. Presedintele Igor Dodon le-a transmis votanţilor un mesaj prin care îndeamnă participarea la referendum deoarece aceasta este „şansa noastră de a pune capăt haosului şi incertitudinii”. Pe de altă parte, liberalii, susţinători ai primarului suspendat al Chişinăului, au anunţat că nu vor participa la „plebiscitul anti-Chirtoacă”.

În urmă cu o săptămână, primarul suspendat al Chişinăului a fost eliberat din arest la domiciliu şi a fost plasat sub control judiciar. Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chişinău. Potrivit procurorilor, primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei moldovene, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal.

Din 26 mai, Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu, fiind şi suspendat din funcţie în perioada desfăşurării anchetei.

ȘTIRI VIDEO GdS