15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEuroparlamentarul Sorin Moisă și-a dat demisia din PSD

Europarlamentarul Sorin Moisă și-a dat demisia din PSD

Europarlamentarul Sorin Moisă a anunțat, astăzi, că își dă demisia din PSD, unul din motive fiind acela că ”Dragnea împinge România, pentru a se salva, înspre un proiect autoritar”, după cum susține europarlamentarul, citat de Hotnews.

Europarlamentarul Sorin Moisă, cel care a negociat acordul comercial dintre UE si CETA, a scris sambata pe Facebook ca isi da demisia din PSD, pentru ca sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat reflexele din anii national-comunismului, iar inadecvarea si incompetenta sunt transformate in pretext de falsa mandrie nationala. Acesta a mai precizat ca isi va da demisia si din Grupul S&D, pentru ca, in ultimii ani, multe partide din grup s-au mutat spre o stanga radicala, cu care nu mai are afinitati. Sorin Moisa a scris si despre cazul TelDrum, susținând că, desi i s-ar dovedi nevinovatia lui Liviu Dragnea la finalul procesului, pozitia acestuia in fruntea partidului si a Parlamentului a devenit nesustenabila oriunde in lumea civilizata, iar asocierea OLAF-DNA este devastatoare si face ridicola teoria complotului „statului paralel si ilegitim”.

Chiar daca la finalul procesului nu i s-ar dovedi vinovatia, pozitia lui Liviu Dragnea in fruntea partidului si a Parlamentului Romaniei a devenit nesustenabila oriunde in lumea civilizata. Pe 13 noiembrie, frecventablitatea europeana si internationala a PSD-ului, atat cat a fost ea construita in ultimii 20 de ani, a fost spulberata. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare si face ridicola teoria complotului „Statului Paralel si ilegitim”. Dat naibii „Statul” asta daca a preluat si controlul institutiei europene anti-frauda. Chiar daca in sufletul lui s-ar sti nevinovat, singurul act cu adevarat patriotic pe care il poate face acum Liviu Dragnea, daca intr-adevar iubeste Romania, este sa se retraga. Sa-si asume un martiraj din iubire de tara, si sa isi petreaca urmatorii ani demontand complotul miselesc la care ar fi fost supus de catre strainii rai care au pus OLAF-ul la bataie si tradatorii de neam care au pus DNA-ul. Pana la urma istoria ar marca o mare nedreptate si l-ar reabilita. Deja au inceput la Bruxelles discutiile despre bugetul Uniunii Europene dupa 2020. UE va trebui, printre altele, sa acopere gaura creata de BREXIT. In cazul Romaniei, exista si pasivul performantei relativ slabe in folosirea fondurilor europene. In acest context, o acuzatie de frauda plecata de la o ancheta OLAF, cu caracter aparent sistemic, implicand o persoana de la varful statului roman care face numiri in functii cheie, va arunca in aer orice incercare a Romaniei de a justifica mentinerea unui buget important pentru propria dezvoltare dupa 2020. Ne va costa miliarde! Cum credeti ca poate justifica un politician dintr-o tara platitoare neta la bugetul UE propriei opinii publice alocarea de bani multi unei tari al carei numar trei in stat este acuzat in acest fel de OLAF? Cu explicatii despre statul paralel european?”, a scris Sorin Moisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS