Acasă Actualitate Poşta simplifică procedurile după ce unui bărbat i s-a cerut adeverinţă pentru...

Poşta simplifică procedurile după ce unui bărbat i s-a cerut adeverinţă pentru livrarea unui colet

-

Poşta Română anunţă că va simplifica procedurile de lucru în ceea ce priveşte livrarea de colete după ce un bărbat nu a putut ridica un pachet fără adeverinţă de la locul de muncă, fiind vorba despre o adresă diferită decât cea din cartea de identitate.
Un bărbat din Târgu-Mureş nu a putut ridica un colet de la poştă deoarece adresa de livrare a pachetului era cea a locului de muncă şi nu coincidea cu cea din buletin. Din această cauză, angajaţii oficiului poştal i-au cerut bărbatului o adeverinţă de la serviciu din care să reiasă că este angajat la compania respectivă.
„La poştă nu vor să-mi elibereze coletul comandat fără adeverinţă de la locul de muncă pentru că am pus livrarea la birou, nu la adresa de domiciliu”, a povestit bărbatul pe contul său de Facebook.
Ulterior, el şi-a redactat propria adeverinţă de angajat în condiţiile în care tot el este administratorul firmei.
„Această adeverinţă complet inutilă s-a eliberat pentru a-i folosi la Poşta Română, o instituţie complet blocată în trecut şi care merită să moară”, reiese din adeverinţa de angajat.
Ca reacţie la revolta bărbatului, Poşta Română anunţă, printr-un comunicat de presă, că, începând de joi, va simplifica procedurile de lucru. Astfel, clienţii care au ales să li se livreze coletele la o altă adresă decât cea de domiciliu vor fi identificaţi numai în baza unui act de identitate valid, practic nemaifiind nevoie de adeverinţă.
„Problema nu este singulară şi derivă din interpretarea zeloasă a unei norme vechi de 40 de ani. Începând de astăzi, această prevedere nu mai există, în Poşta Română, ca urmare a unei decizii ferme a managementului companiei şi a unei analize corecte făcute de grupul de lucru mandatat să actualizeze instrucţiunile şi normele de lucru ale Poştei Române”, reiese din comunicatul de presă al instituţiei, remis MEDIAFAX.
Instituţia anunţă că, după această decizie, clienţii nu vor mai pierde timp pentru a prezenta date sau acte suplimentare de identificare, atunci când optează pentru livrarea coletului la altă adresă decât cea de domiciliu.
În cazul predării pe bază de împuternicire se mai înscriu, suplimentar, şi datele de idenficare ale destinatarului.

ȘTIRI VIDEO GdS