20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUSR a cerut în plenul Camerei Deputaților demisia lui Liviu Dragnea

USR a cerut în plenul Camerei Deputaților demisia lui Liviu Dragnea

Liderul deputaților USR, Cristian Seidler, i-a cerut în ședința de plen demisia președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pus luni sub acuzare de DNA în dosarul „Teldrum”.
„Domnule Liviu Dragnea, chiar dacă nu sunteți astăzi în plen, va așteptăm demisia” a spus Seidler de la tribună sălii de plen, potrivit HotNews.ro.
Dragnea nu a fost prezent marți la ședința de plen.
DNA anunță că a început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea și șefilor de la TelDrum pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, în legătură cu reabilitarea de drumuri județene cu fonduri UE. DNA arată într-un comunicat că dosarul s-a constituit în urmă unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) din 30 septembrie 2016. Procurorii arată în comunicatul oficial că, în calitate de președintel al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat „care acționează și în prezent”, format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri.

Dragnea este acuzat de săvârșirea a cinci infractiuni:

– constituirea unui grup infracțional organizat,
– două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are că rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS