Acasă Actualitate Curtea Constituţională a Spaniei a anulat în mod oficial declaraţia de independenţă...

Curtea Constituţională a Spaniei a anulat în mod oficial declaraţia de independenţă a Cataloniei

-

Curtea Constituţională de la Madrid a decis că acţiunea Parlamentului catalan dizolvat de a declara independenţa regiunii autonome Catalonia este ilegală, informează site-ul postului France 24, citat de Mediafax. Iniţial, luna trecută, Curtea Constituţională a suspendat implementarea declaraţiei de secesiune, analizând legalitatea actului în urma unei contestaţii depuse de Guvernul de la Madrid.
Votul pe tema declarării independenţei faţă de Spania, care a fost boicotat de majoritatea parlamentarilor opoziţiei, s-a terminat cu 70 de voturi pentru separare şi zece împotrivă.
Un protest declanşat miercuri de către activiştii pro-independenţă din Catalonia, faţă de reţinerea unor membri demişi ai executivului regional, a generat închiderea mai multor drumuri din Barcelona şi perturbarea serviciilor de transport din regiune.
La finalul lunii octombrie, Guvernul spaniol condus de Mariano Rajoy a suspendat autonomia regiunii catalane şi a preluat conducerea directă asupra Cataloniei, dizolvând Executivul catalan şi Parlamentul regional.

ȘTIRI VIDEO GdS